Nagyvilág

Agyonlőtt egy rendőrt, most elkapták

Csaknem kéthónapos körözés után elfogtak egy rendőrgyilkost az egyesült államokbeli Pennsylvania államban - jelentették be csütörtök este hivatalosan az MTI szerint.

A feltételezett 31 éves tettes szeptember 12-én támadott meg két rendőrt az állam északnyugati részén lévő Bloming Grove helység rendőrlaktanyája előtt, agyonlőtte az egyiket és súlyosan megsebesítette a másikat.

A hatóságok az eset után figyelmeztették a lakosságot, hogy a tettes nagyon veszélyes, fegyver van nála. A gyanúsítottat egy elhagyott hangár közelében fogták el, és nem volt nála fegyver. Egyes jelentések szerint feladta magát, mert kimerült volt, a rendőrség viszont azt állítja, hogy megadta magát, miután felszólították erre. Noha nem volt nála fegyver, a rendőrség a hangár közelében, az erdőben elrejtve talált egy AK-47 típusú gépfegyvert és lőszereket.


Fotó: MTI/AP/The Scranton Times-Tribune/Butch Comegys

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a férfi miért támadta meg a rendőröket, de az már kiderült, hogy internetes bejegyzéseiben megvetően írt a rendfenntartókról, valamint hogy tagja volt egy háborús játékokat gyakorló csoportnak, és abban egy szerb katonát alakított.

Az ügyészség rögtön bejelentette, hogy halálbüntetést fognak kérni ellene az igazságszolgáltatás előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik