Nagyvilág

Teljesen elhalt a lába, mire kórházba került

Kígyó marta meg az ismeretlen, 13 éves afrikai lányt. A hagyományos gyógyítók hetekig próbáltak kezelni, mielőtt kórházba került.

Ez a horrorisztikus kép egy 13 éves lány lábáról készült, hetekkel az után, hogy megmarta egy kígyó, aminek a mérge súlyos mértékű sejtelhalást okozott. A testrész szövetei teljesen összeasztak, és szó szerint elrohadtak – írja a Daily Mail.

 Kép: Juventumedica

A lányt először annak a bennszülött törzsnek a hagyományos gyógyítói próbálták meg kezelni, amelyikből származott – írta a „juventudmedica” nevű Instagram felhasználó, aki feltöltötte a fotót az internetre. A lányt csak egy hónappal a marás után vitték a venezuelai Caracas központi kórházába.

Egy orvos, akinek a Mail újságírója megmutatta a fotót, azt mondta, hogy az elhalt lábat természetesen amputálni kell, de nem biztos, hogy a lányt ezzel meg lehet menteni. A képen látszik, hogy a szövetelhalás terjed, és a másik lába is túl vékony, valószínűleg az izmok már elkezdtek elhalni benne. A méreg valószínűleg szétterjedt a testben, és már mindenütt megtámadta a sejteket. A lány valószínűleg csak sebkezelést kapott a helyi gyógyítóktól, kígyómarás elleni szérumot azonban nem – mondta el Dr Arun Ghosh.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik