Nagyvilág

Két évig tettette egy férfi, hogy kómában van

kóma (kóma, szimulálás, ct vizsgálat, eszméletlen)
kóma (kóma, szimulálás, ct vizsgálat, eszméletlen)

A színjátékkal próbálta elkerülni, hogy megbüntessék idős szomszédja kifosztásáért.

Az orvosokat és a hatóságokat is sikerült két éven át átvernie egy negyvenhét éves brit bűnözőnek. Alan Knight összesen negyvenezer fontot, vagyis nagyjából tizenöt és fél millió forintot csalt ki és lopott el idős szomszédjától, majd kómásnak tettette magát, hogy megússza a felelősségre vonást a tetteiért – írja a brit Metro.

A férfi, az őt „ápoló” felesége segítségével játszotta el, hogy egy otthoni balesetben elszenvedett nyaksérülés miatt deréktól lefelé lebénult, majd vegetatív állapotba esett. A férfi állapotára hivatkozva a bíróság folyamatosan halogatta a büntetőügy tárgyalását, mindaddig, amíg ki nem szúrták Kinghtot, vásárlás közben, egy szupermarket biztonsági kamerája által rögzített felvételen. Később egy autópálya kameráján keresztül is látták a férfit, amikor hazafelé tartott egy tengerparti nyaralásról.

Amikor a rendőrök közölték a férfival, hogy mindenképpen meg kell jelennie a bíróság előtt, a felesége azt válaszolta, hogy rosszabbodott a férje állapota, ezért kórházba szállították. Az orvosok rajta tartották a szemüket az álbeteg Kinghton, így többször is látták, hogy az állítólag kómás, nyaktól lefelé béna férfi felkel, az arcát dörzsöli, eszik és írogat.

A család azonban minden bizonyíték ellenére kitart a Knight betegségének sztorija mellett: a tárgyalásra a felesége tolószékben gurította be a látszólag eszméletlen férfit a tárgyalóterembe. A bíróság 19 rendbeli lopás és csalás miatt fogja elítélni a férfit. A bíró jelezte, hogy a következő hónapban börtönbüntetést fog kiszabni rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik