Nagyvilág

Lefújták a szexi náci lányok versenyét

Az árja szépségversenyre zsidókat gyűlölő, Hitler-rajongó lányok jelentkezhettek.

Érdekes szépségverseny zajlott a vkontakte nevű orosz site-on: a „legszebb árja nők” vetélkedtek egymással. A közösségi oldalon létezik egy Adolf Hitler nevű csoport (pontosabban csak létezett, de erről majd később), amelynek szervezésében meghirdették a Miss Ostland-2014 szépségversenyt, amelyre a náci diktátor „legszexisebb követői” jelentkezhettek. Mindössze annyi volt az elvárás feléjük, hogy a csoport tagjai legyenek, náci eszmékre nyitott nők legyenek, és utálják a zsidókat.

Maga a verseny is hasonlóan színvonalasan zajlott: a résztvevőknek be kellett küldeniük egy fotót magukról, és a képhez egy mondatot kellett írniuk, amelyben megindokolják, miért tisztelik Adolf Hitler életét és munkásságát. Aztán a többi náci majd szavaz a képekre, és amelyik szépség a legtöbb like-ot begyűjti, az lesz a legszebb árja. Ilyen egyszerű.

És voltak jelentkezők.


Egy résztvevő, és egy jellegzetes fotó az adatlapjáról (vk.com)

A cseppet sem vicces csoportnak egyébként 7000 tagja volt – egészen addig, amíg a verseny híre el nem terjedt, mert a közösségi oldal gyorsan lecsapott a szexi és kevésbé szexi árjákra és felfüggesztette a versenyt és az egész csoportot is. Így néz ki most az Adolf Hitler csoport főoldala:

Érdekesség, hogy még ebből az ügyből is lett egy kis orosz-ukrán ellentét: míg a nyugati lapokban úgy jelent meg a hír, hogy orosz nők vetélkednek a legszebb náci hölgy címért, a Kreml-párti Russia Today-hez tartozó rt.com site-on fontosnak tartották megjegyezni, hogy a Hitler-csoportot ukrán felhasználók indították (bár a szépségversenyen – az ukrán és belorusz résztvevők mellett – valóban indultak orosz lányok és asszonyok is).

A legjobb helyezést elérők náci relikviákat kaptak volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik