Nagyvilág

Ebola-para van a belgrádi repülőtéren is

Mérik a Nyugat-Afrikából érkező utasok testhőmérsékletét. Egy szállodát is kijelöltek, amely szükség esetén karanténként szolgálhat.

Szombaton délután megkezdték a fokozott szűrést a Nikola Tesla repülőtéren – idézi az MTI a szerb egészségügyi minisztert, aki azt is elmondta, hogy folyamatos kapcsolatban állnak az Egészségügyi Világszervezettel. Szerbiát még nem érte el a járvány, de több mint hétszáz személyt egészségügyi megfigyelés alá helyeztek déli szomszédunknál. Ők otthon tartózkodhatnak, de bármilyen tünet megjelenését – lázat, fej- és gyomorfájást – kötelesek azonnal jelenteni.

Szerbia védőfelszereléseket is rendel, hétfőtől pedig felkészítő képzéseket tartanak azoknak, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhetnek fertőzöttekkel. Kijelöltek egy belgrádi hotelt, amely szükség esetén karanténként szolgálhat.

A Balkánon eddig egy Ebola-gyanús eset volt, egy brit férfi halt meg Macedóniában. A hatóságok azonban a laboratóriumi vizsgálatok után kizárták az Ebolát a lehetséges halálokok közül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik