Nagyvilág

Több mint hatmillióan voltak a világ legnagyobb sörünnepén

A bevétel viszont nem csökkent az Oktoberfesten, mert horribilis áron, 3100 forintért adták az egyliteres korsó sört.

Tavalyhoz képest százezerrel kevesebben voltak kíváncsiak a müncheni Oktoberfestre, de így is impozáns a látogatószám: 6,3 millióan mentek el és 6,5 millió korsó sör fogyott. A szervezők szerint a rossz időnek köszönhető a visszaesés, tavaly még 6,4 millióan mentek el és 6,7 millió liter sört ittak meg.

112 ökröt és 48 borjút is megettek a vendégek, emellett több tízezer sültkolbász és grillcsirke fogyott. Csökkent a zsebtolvajlások, verekedések és egyéb balhék száma, a tavalyi 759 helyett 720 embert vettek őrizetbe. A sérülések száma nőtt, a tavalyi 7327-ről 7900-ra, de főleg azért, mert az eső feláztatta a helyszínt és sok volt a kisebb sérülés. Súlyos balesetből és alkoholmérgezésből viszont kevesebb volt – írja az MTI.

Nagyon sokan próbálkoztak azzal, hogy hazalopják az Oktoberfest logójával díszített literes korsókat – 112 ezer próbálkozást hiúsított meg a rendőrség. 3646 tárgyat találtak a fesztivál területén, köztük egy magas állami kitüntetést.

Az Oktoberfestet 1810-ben rendezték meg először. Háborúk és járványok miatt eddig 24-szer maradt el, így idén volt a 181. alkalom, hogy megtartották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik