Nagyvilág

Pótvizsgáznia kell a brit biztosjelöltnek

Lord Jonathan Hill felügyelné az EU pénzügyi szabályozását, de nem tartják elég felkészültnek. Új meghallgatásra kötelezték.

Szerdai három órás meghallgatása után túl bizonytalannak és felszínesnek ítélte az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága Lord Jonathan Hill biztosjelöltet. Úgy vélik, sok kérdésre kerülő választ adott és túl gyakran mentegetőzött azzal, hogy „csak két hete volt felkészülni” – írja a Bruxinfo.

A portál szerint Lord Hill sokáig jól teljesített a meghallgatás során, ám egy idő után több szakmai és politikai természetű kérdést is azzal hárított el, hogy nem volt elég ideje a felkészülésre. Amikor a német kereszténydemokrata Werner Langen megkérdezte, hogy mi a véleménye az eurokötvényekről, annyit válaszolt, hogy nincs kiforrott véleménye.

Sven Giegold német zöldpárti képviselő a felkészületlenségen túl azt is kifogásolta, hogy Nagy-Britannia nem tagja a bankuniónak, így pedig a bankuniót is felügyelő biztos hatalma nem jár együtt közvetlen felelősséggel. Az EP baloldali pártjai amiatt is kritizálják Lord Hillt, hogy korábban a londoni City lobbistája volt, míg mostani szerepkörében épp ezt a pénzügyi központot is ellenőriznie kell.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik