Nagyvilág

Két német lefejezésére készülnek iszlamisták

A Fülöp-szigeteken elrabolt két német vitorlázó lefejezésével fenyegetőzik az Abu Szajjaf muzulmán szélsőséges csoport, amennyiben október 17-ig nem kapnak váltságdíjat az elengedésükért - közölte csütörtökön Abu Ramin, a terrorszervezet egyik szóvivője.

A szélsőségesek eredetileg azzal fenyegetőztek, hogy október 10-ig kivégzik az 55 éves asszonyt és a 74 éves férfit, amennyiben nem fizetik ki nekik a turisták szabadon bocsátásáért követelt négymillió eurót (mintegy 1,2 milliárd forint). Emellett felszólították Németországot, hogy hagyjon fel az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges terrorszervezet elleni küzdelemmel.

 Nem tréfálnak
Fotó:Europress 

“Megmutatjuk a világnak, hogy nem játszadozunk. A saríával nem tréfálunk” – hangsúlyozta Abu Ramin, az iszlám ítélkezésre utalva.

A két német állampolgár a Fülöp-szigetektől délre hajózott, amikor a szélsőségesek elhurcolták őket. Hétfőn a terroristák kapcsolatba léptek a helyi DXRZ rádióállomással, és engedélyezték foglyaiknak, hogy Berlin és Manila segítségét kérjék.

 Lefejezés fenyegeti őket
Fotó:Europress 

Az elmúlt néhány hétben az IÁ több külföldit – James Foley és Steven Sotloff amerikai újságírókat, a brit David Haines segélymunkást, valamint Hervé Gourdel francia hegymászót – fejezett le, és kivégzésükről videofelvételt tettek közzé a világhálón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik