Nagyvilág

Nagypapa lett Bill Clinton

A volt amerikai elnök lánya a közösségi oldalakon kürtölte világgá gyermeke születését.

“Marc és én szeretettel, áhitattal és hálával telve ünnepeljük kislányunk születését” – ezekkel a szavakkal osztotta meg a Clinton család bővülésének hírét a Facebookon és a Twitteren Chelsea Clinton.

A gyermek szombaton jött világra. Bill és Hillary Clinton első unokája a Charlotte Clinton Mezvinsky nevet viseli.

A 34 éves Chelsea Clinton férje Marc Mezvinsky befektetési bankár. A boldog apa édesanyja képviselő volt, édesapja a Clinton-család régi barátja. Tizenéves koruk óta ismerik egymást, együtt jártak egyetemre is.

A Clinton-lány a családi alapítványnak dolgozik, de korábban az NBC televízió tudósítója is volt, ezt a munkáját a terhessége miatt adta fel. Nem kizárt, hogy 2017-től ő lesz az első olyan ember, akinek mindkét szülője saját jogán költözhetett be a Fehér Házba, miután édesanyja a várakozások szerint indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Hillary Clinton korábban egyértelművé tette, hogy unokája megszületését is meg kívánja várni az elnökjelöltségre vonatkozó döntésével.

Chelsea Clinton egy májusi interjúban beszélt arról, hogy maga is nyitott lenne a politikai karrierre, ha nem lenne elégedett az őt képviselő politikusokkal. Korábban a volt elnök lánya mereven elzárkózott attól, hogy szülei nyomdokaiba lépve választott tisztségre jelöltesse magát.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik