Nagyvilág

Mezítlábas magyar tudós rója a brit utcákat

Zoli több mint három hónapja kezdte a meghökkentő akciót. Nem feltűnési viszketegsége van, nemes cél vezérli.

Hónapok óta járja mezítláb Newcastle utcáit egy fiatal magyar férfi – Írja a Bors. Derzsi Zoltán célja, hogy felhívja a figyelmet a krónikus fáradtságszindróma (CFS) nevű betegségre. Ténykedéséről blogot is vezet, és már egy helyi újság is írt a magyar csodabogárról.

A magyar neurológus hallgató azután döntött a mezítlábazás mellett, hogy egy barátja kislányát súlyos CFS-el diagnosztizálták. Ez egy rendkívül gyakori, ám gyógyíthatatlan betegség, komoly fájdalmakat, és súlyos esetben mozgásképtelenséget is okozhat.

A férfi úgy látja, akciójával máris nagyobb feltűnést keltett, mintha a Facebookon indított volna valamilyen bugyuta kampányt. Ráadásul a figyelemfelhívásnak ez sokkal személyesebb módja.

Azt mondja, olyan sokan megállították már az utcán, hogy saját szórólapot is készített akciója részleteiről. Bár az emberek furcsának találják a férfit, túl sok problémával nem találta még szemben magát cipőtlensége miatt. Gondot csak a kavicsok a metrón való közlekedés és a lábfetisiszták okoztak neki mostanáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik