Nagyvilág

Gyerek is meghalt az amerikai légicsapásban Szíriában

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet legalább 14 harcosa és öt civil, köztük egy gyermek is életét vesztette Szíria északi és keleti részén – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni emigráns csoport.

A Pentagon szerint a támadás során az IÁ ellenőrzése alatt álló Deir ez-Zór-i kőolaj-finomítókat, a szélsőséges szunnita szervezet által emelt egyik úttorlaszt és az IÁ egyik járművét vették célba. Az Egyesült Államok és szövetségesei a szíriai hadművelet kezdete óta első alkalommal támadtak kőolaj-létesítményeket azzal a szándékkal, hogy elapasszák az IÁ bevételeinek első számú forrását.

Washington már harmadik napja hajt végre légicsapásokat a polgárháború sújtotta közel-keleti országban az Iszlám Állam állásai ellen. A hadműveletben részt vesz Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Katar, Jordánia és Bahrein is részt vesz.
A szélsőséges szunnita szervezet Irakban és Szíriában is jelentős területeket vont ellenőrzése alá. Az Egyesült Államok augusztus 8-án Irakban, a héten pedig Szíriában is hadjáratot indított a terrorszervezet felszámolása céljából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik