Nagyvilág

Falus múzeumba szállíttatná a megszállási emlékművet

Visszahozná a piros, sárga, kék zászlót, mert az már Románia megszületése előtt budapesti szimbólum volt, a „történelemhamisítás mementóját" viszont múzeumba vitetné.

Az Együtt-PM, MSZP és DK által is támogatott Falus Ferenc csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy semmiképpen nem enged a régi zászló visszaállításából, mert a “sokat vitatott piros, sárga, kék zászló már akkor Budapest lobogója volt, amikor Románia még nem is létezett független államként”.

Giccsszobrok a feudalizmus jegyében

A Szabadság téren emelt német megszállási emlékművet viszont múzeumba szállítják, ahol a “történelemhamisítás mementója” lesz. Szerinte Tarlós István főpolgármester bűnös abban a folyamatban, amellyel “Budapest kulturális élete politikai bábszínházzá változott”. Példaként említette, hogy a főpolgármester a “szélsőjobboldalnak szívességet téve” alakította át az Új Színházat és a “Horthy-korszak népnemzeti feudalizmusának jegyében dilettáns giccszobrokkal tömték tele a város főtereit”.

Hatalomra kerülésük esetén azt tervezik, hogy visszaadják a kultúra autonómiáját, és ígéretet tett egy olyan kollégium felállítására, amely a városi kulturális szervezetek bevonásával irányítaná a budapesti kultúrpolitikát.

A DK Falus mögött töretlenül

Gréczy Zsolt, a DK alelnöke biztosította a jelöltjüket, hogy pártja mindenben támogatja Falus Ferencet, akitől azt várják, hogy megszünteti a “szellemi környezetszennyezést” és újra a szabadság, a demokrácia és a pezsgő kulturális élet fővárosává teszi Budapestet.

Falus ismét egyértelművé tette, hogy egyetlen más jelölt javára sem tervezi visszalépését az önkormányzati választásokon, erről pedig korábban és a jövőben sem folytat tárgyalásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik