Nagyvilág

A gyereket is fegyverrel viszik a játszótérre

Rejtett kamerás felvételt készített egy nő az Iszlám Állam mindennapjairól.

A France 2 televízió tette közzé azt a felvételt, amit a szíriai Rakkában készített egy nő az arcát eltakaró kendő alá rejtett kamerával. A várost az Iszlám Állam terrorszervezet uralja. A felvételen látható, hogy mindenki fegyverrel járja a várost, még a nők egy része is Kalasnyikovot hord, akár miközben a gyermeküket viszik a játszótérre.

A felvételen látszik, ahogy a filmező nőre rászólnak egy autóból, hogy tisztességesebben kellene viselkednie a nyilvánosság előtt, mert látszik az arca a kendő alatt. A nő nem vitatkozott, csak bocsánatot kért.

A városban mindenkinek a kötelező imádságokhoz kell tartania magát, zenéről, szórakozásról szó sem lehet. A szíriai nők tömegei szenvednek, miközben Franciaországból meg önként érkeznek olyanok, akik ezt az életet választják. A rejtett kamerás nő egy internet-klubba is bement, ahol Franciaországból érkezett burkás nők beszéltek otthon maradt családtagjaikkal.

Egy nő az anyjának azt mondta, nem azért vállalta a kockázatot, hogy visszamenjen és jól érzi magát Szíriában, mert minden, amit a tévében mutatnak, hazugság. Ezek a nők azért mennek oda, hogy megházasodjanak vagy csatlakozhassanak az ott harcoló férjükhöz. Legalább százötvenen lehetnek, akik így utaztak ki Franciaországból – derült ki a riportból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik