Nagyvilág

Politikai nyomásra panaszkodik a köztévé elnöke

Szerinte az intézmény azért nem rendelkezik életképes stratégiával, mert ki van szolgáltatva a politikusok kénye-kedvének.

A román köztelevízióról van szó, melynek elnök-vezérigazgatóját szerdán a képviselőház kulturális bizottságában hallgatták meg, miután a nyilvánosság előtt vádolta politikai nyomásgyakorlással a kormányt és mindenekelőtt a miniszterelnöki kabinet szóvivőjét. Állításait a bizottság előtt is fenntartotta – tudósít az MTI.

Stelian Tanase szerint a román köztévé sürgős belső szerkezeti átalakításra szorul, amit azért halasztottak el, mert 2014 választási év – novemberben tartják az államfőválasztást.

Tanase kifejtette, hogy nemrég a kormányszóvivő kérte arra, hogy vegye le műsorról két újságíró adását. A tévéelnök ezt megtagadta és nyilvánosságra hozta a nyomásgyakorlási kísérletet, valamint lemondásra kérte a kormányszóvivőt, aki a televízió igazgatótanácsában képviselte a kormányt. A román miniszterelnök tagadta a nyomásgyakorlás szándékát, szerinte azért távozott a kormányszóvivő a testületből, hogy a gyanúnak árnyéka se vetődjön a kormányra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik