Nagyvilág

18 éves fiút lőttek le terrorelhárítók Ausztráliában

Terrorelhárító egységek megöltek egy 18 éves fiatalt az ausztráliai Melbourne-ben, miután megszúrt két szövetségi tisztet - olvasható a news.com.au-n.

Úgy tudni, a fiút azzal gyanúsították, hogy megfenyegette Tony Abbott miniszterelnököt. Az incidens egy közúti ellenőrzéskor történt, amikor a fiú valószínűleg rárontott két rendőrtisztre, akik kérdőre akarták vonni.

A fiatalember, akinek a nemzetbiztonsági szolgálatok szerint bevonták az útlevelét, a város délkeleti részén futott bele a terrorelhárítókba egy rendőrörsnél. A hatóság emberei állítólag jól ismerték őt, mert korábban az Iszlám Állam zászlaját lengette egy helyi bevásárlóközpontban. Már azt is tervezték, hogy őrizetbe veszik és kikérdezik őt a fenyegetésekkel kapcsolatban.

Az autóval közlekedő gyanúsítottat két szövetségi ügynök állította meg a rendőrörs közelében, amikor az valószínűleg rájuk támadt és megkéselte őket. A közelben lakók ekkor lövés hangját hallották, a rendőrök ekkor ölhették meg a fiatalt. A két tiszt nem sérült meg életveszélyesen, de kórházba került.

A lövöldözés után tűzszerészek érkeztek a helyszínre, a hatóság szerint azért, hogy kellő alaposággal biztosítsák a helyszínt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik