Nagyvilág

Franciaország nem fél a dzsihádistáktól

Az Iszlám Állam arra kérte híveit, hogy hajtsanak végre véres terrorcselekményeket szerte a világban – írja az MTI. A terrorállam külön megemlítette Amerikát és Franciaországot.

„Nem félünk, mert nem ez az első alkalom, hogy az országot terroristák fenyegetik” – mondta Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter, aki háromperces nyilatkozatában négyszer ismételte meg, hogy „Franciaország nem fél”. „Tudjuk, hogy számíthatunk az ország valamennyi állampolgárának szolidaritására” – mondta Cazeneuve, hozzátéve, hogy a fenyegetés nem töri meg azt a határozottságot, amivel Franciaország véget akar vetni az Iszlám Állam tevékenységének.

„A biztonsági erőink már hónapok óta készenlétben vannak, hogy megelőzzék a terrorista csoportokhoz köthető kockázatokat” – mondta a belügyminiszter, aki arra is emlékeztetett, hogy idén eddig 110 feltételezett terroristát állítottak elő és több toborzó hálózatot számoltak fel.

Abu Mohamed el-Adnáni, az Iszlám Állam hivatalos szóvivője hétfői beszédében arra szólította fel az Iszlám Állam ellen formálódó nemzetközi összefogás tagországainak muzulmánjait, hogy az ellenséges társadalmak életét lefejezésekkel és merényletekkel tegyék pokollá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik