Nagyvilág

Lefejezett újságíró: bedrogozva ölhetett a dzsihádista

Elemezték a vélhetően brit származású terrorista beszédét.

A „Dzsihád John”-ként emlegetett terrorista más hanghordozással beszél a legutóbbi felvételen, melyen a brit David Hainest végzi ki, mint az előző kettőn – írja az International Business Times. A gyilkos lassabban és magasabb hangon szólal meg. A beszédelemző szakértő arra következtet, hogy kábítószert vehetett be, ez vagy khat lehetett, ami Angliában a szomáli bevándorlók körében népszerű, vagy valamilyen amfetaminszármazék.

A szakértő a terrorista akcentusából arra következtet, hogy Anglia délnyugati részéből származik, noha korábban úgy gondolták, hogy Kelet-Londonhoz kötődik. Az Iszlám Állam harcosai gyakran használnak amfetamint, például speedet a harcokban. A szakértő szerint nem lehet megállapítani, hogy a terrorista elmosódott beszéde abból következik, hogy bemagolta a szövegét vagy lelki és fizikai állapotából.

Attól tartanak most, hogy a következő áldozat a brit Alan Henning lesz, akit segélymunkásként ejtettek foglyul Szíriában. „Dzsihád John” a legutóbbi videóban azzal fenyegetőzött, hogy Henning lesz a következő áldozat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik