Nagyvilág

Már életeket követelt az áradás a szomszédban

Egy idős asszony életét vesztette Szerbia keleti részében hétfőn a heves esőzések miatt keletkezett áradásban, Romániában egy ember meghalt a földcsuszamlásokban kettő pedig eltűnt.

A tragédia a Duna jobb partján fekvő, a román határhoz közeli Tekijában történt, amelynek körzetében hétfőn egész nap esett az eső. A nagyjából ezerfős települést a hatóságoknak részben ki kellett üríteniük, a mentéshez helikoptereket is bevetettek.

A térségben a román oldalon is több területen katasztrófahelyzet alakult ki, áradások és földcsuszamlások keletkeztek, amelyek miatt egy ember meghalt, kettő pedig eltűnt.

A napok óta tartó esőzés helyenként Horvátországban és Szlovéniában is nehéz helyzetet teremtett. A Mura folyó vízszintje mindkét országban történelmi csúcsot döntött, lakóházakat és utakat öntött el. Kimenekítésekre ott is sor került, áldozatról azonban nem érkezett jelentés.

A térséget már májusban is súlyos áradások sújtották. Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában akkor csaknem 80 emberéletet követelt az árvíz, és az anyagi károk is eurómilliárdos nagyságrendűek voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik