Nagyvilág

Kommandósok vegzálják a krími tatárokat

A népcsoport képviselői nem ismerik el az orosz fennhatóságot. Rájuk szálltak a hatóságok, arra hivatkoznak, hogy Oroszországban tiltott iszlám irodalmat keresnek náluk – tudósít az MTI.

A krími tatárok képviseleti szerve, a medzslisz székházát fegyveresek zárták körbe Szimferopolban. Az akcióban álarcos, egyenruhás, gépfegyveres rendfenntartók és rendőrök vesznek részt, egy rabszállító autó is a székházhoz érkezett.

 AFP / Crimean News Agency

Házkutatást tartanak a krími tatárok lapjának szerkesztőségében is, itt is tiltott iszlám irodalmat keresnek és dokumentumokat koboznak el. A székházhoz érkező újságírókat letartóztatással fenyegették, az Orosz Föderáció által kiadott engedélyt követelnek tőlük.

„A medzslisz elleni támadás a krími tatárok elleni közvetlen támadás” – jelentette ki egy aktivista. A medzslisz elnöke nemrég az orosz helyhatósági választások bojkottjára szólította fel a krími tatárokat, székházukon jelenleg is ukrán nemzeti lobogó leng annak ellenére, hogy azt vasárnap éjjel pisztollyal fenyegetőző álarcos ismeretlenek egyszer már letépték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik