Nagyvilág

Oroszország megmagyarázza, miért Ukrajna tehet a maláj gép lelövéséről

A védelmi miniszter szerint nem történt volna tragédia, ha nem erővel akarják megoldani az ukrán helyzetet, mert akkor nem repkedtek volna vadászgépek és helikopterek sem.

Teljes mértékben Ukrajna viseli a felelősséget a malajziai utasszállító júliusi katasztrófájáért – jelentette ki szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter malajziai kollégájával folytatott moszkvai megbeszélésen.

Az orosz tárcavezető kifejtette: “Meggyőződésem, hogy ha Ukrajna belső problémáit a fegyveres erők alkalmazása, az utóbbi hónapok vérontása, a nehéztüzérség – beleértve a rakétákat és a légierőt -, valamint helikopterek, támadó-, és vadászgépek – alkalmazása nélkül oldotta volna meg, nem történt volna meg ez a tragédia”.

Hishamuddin Hussein malajziai védelmi miniszter kedden Kijevben az ukrán miniszterelnök-helyettessel tárgyalt. Malajzia szeretné, ha szakértőik és a nemzetközi vizsgálóbizottság más tagjai mielőbb eljuthatnának a maláj nemzeti légitársaság gépének lezuhanásának helyszínére, Donyeck térségébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik