Nagyvilág

Halálos veszélyt jelentenek a fák Madridban

Pár hónap alatt már a második áldozat végzi kidőlt fa alatt a spanyol fővárosban. Az ellenzék szerint keveset költ a város a fák és a parkok gondozására.

Hétfőn egy járdán gyalogló 72 éves férfit ütött agyon egy leszakadó faág a spanyol főváros déli, Santa Eugenia negyedében. Ez volt a második ilyen halálos baleset Madridban június óta, amikor a város kellős közepén, a híres Retiro parkban vesztette életét egy másik férfi egy lezuhanó termetes faág alatt.

Italozó társaságra esett egy ág

Július 20-án egy hétéves kislány sebesült meg a Retiro parkhoz közeli Menendez Pelayo utcában, mert egy kidőlő cédrus ráesett a padra, amelyen üldögélt.

Augusztus 6-án öten sérültek meg egy leszakadó faágtól a központi Moncloa negyedben egy teraszon, ahol egy társaság italozott.

Hétfőn egy gyermekjátszótér mellett dőlt ki egy fa a La Latina negyedében, de itt szerencsére senkinek nem esett bántódása.

Ritkábban nyírják a fákat

A spanyol sajtó szerint az ezen a nyáron történt hasonló balesetek száma elérheti a húszat.

Kedden a madridi közgyűlésben ellenzéki politikusok az Ana Botella konzervatív főpolgármester vezette városirányítást hibáztatták a fák okozta balesetek elszaporodásáért. Szerintük az önkormányzat takarékosságból csökkentette a parkok és kertek karbantartására szánt összeget, ezért ritkábban ellenőrzik és nyírják a fákat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik