Nagyvilág

Cápa végezhetett egy fürdőzővel

Ausztrália keleti partjainál történt az eset. Egy férfit feltehetőleg megharapott egy cápa, később belehalt súlyos sérüléseibe. Az állat még a strand közelében úszkálhat.

Feltehetően cápa harapott meg az Ausztrália keleti partjainál fekvő Byron Bay nevű tengerparti üdülőhely közelében egy idősödő férfit, aki később belehalt súlyos sérüléseibe – közölte kedden az ausztrál rendőrség.

Az ötvenes éveiben járó férfit a cápatámadás után egy másik fürdőző húzta ki a Byron Bay üdülőhely partjára, ahol egy éppen ott tartózkodó orvos rögtön megvizsgálta, azonban már nem tudta megmenteni. Az állat súlyos sebeket ejtett a férfi bal lábán – mondta Bobbie Cullen rendőrségi nyomozó.

A mentőszolgálat illetékese hozzátette, az áldozatot vizsgálatnak vetik alá, hogy megerősítsék a cápatámadás tényét, és azonosítsák az állat méretét és fajtáját.

Egy nagy fehér cápát láttak

A Sky News televízió tudósítása alapján az MTI azt írja, hogy szemtanúk szerint a cápa továbbra is a közkedvelt strandtól nem messze úszkált. Cullen azt mondta, hogy egy mentőhelikopter személyzete egy nagy fehér cápát látott a területen.

A kontinens legkeletibb pontjának közelében fekvő Byron Bay a szörfözők és fürdőzők paradicsomának számít.

Ausztráliában legutóbb április harmadikán történt cápatámadás: egy 63 éves nővel a délausztrál Tathra falu közelében egy mintegy háromméteres állat végzett. Habár cápák gyakorta előfordulnak az ausztrál partoknál, évente átlagosan csak két halálos támadás történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik