Nagyvilág

Izrael még mindig jobban tart Irántól, mint az Iszlám Államtól

Továbbra is az jelenti a legnagyobb veszélyt a régió biztonságára, ha Irán atomfegyverre tesz szert - jelentette ki az izraeli kormányfő.

Továbbra is Iránt tartja az első számú fenyegetésnek az izraeli kormányfő, aki a Teherán vitatott atomprogramjáról folyó tárgyalások szeptember 18-i folytatása előtt ismételten arra figyelmeztetett, hogy Irán nem juthat nukleáris fegyver birtokába. A Jerusalem Post című lap internetes kiadásában pénteken azt írta: Benjámin Netanjahu szűk körben úgy fogalmazott, nem az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet, hanem továbbra is az jelenti a legnagyobb veszélyt a régió biztonságára, ha Irán atomfegyverre tesz szert.

Teherán “az első számú veszélyforrás, mert egy nukleáris fegyverrel rendelkező Irán megváltoztatja a történelem menetét” – idézte a lapnak a kormányfőt az izraeli kabinet egyik képviselője. Szerinte Netanjahu síkraszállt az Iszlám Állam elleni határozott fellépés mellett is. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nem szabad enyhíteni a Teheránra gyakorolt nyomáson, hogy rábírják Iránt a terrorizmus elleni harcban való együttműködésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik