Nagyvilág

A lefejezés nem az iszlám része

Az angliai muzulmán vezetők elítélik Steven Sotloff és James Foley kivégzését – írja a brit Mirror.

Kedden az Iszlám Állam közzétett egy felvételt arról, hogy újabb amerikai újságírót fejeztek le nem sokkal azután, hogy James Foley-val hasonlóan végeztek. Már az előző felvételen is fenyegetőztek azzal, hogy a most megölt Steven Sotloff lesz a következő áldozat, ha Amerika nem áll le az Iszlám Állam elleni légi csapásokkal.

Sotloffot néhány nappal azután fejezték le, hogy édesanyja a Foley-t is kivégző ismeretlen csuklyáshoz és az Iszlám Állam vezetőjéhez fordult, hogy kegyelmezzenek fiának. Shirley Sotloff egyebek mellett kifejtette, hogy rengeteget tanulmányozta az iszlám vallást, ami valójában azt tanítja, hogy senki nem büntethető meg olyan dolgokért, amire nincs befolyása.

Muszlim vallási vezetők elítélték az újságíró lefejezését, azt mondták: ezt az ő nevükben nem követhették el. Az angliai imámok közös gyászt hirdettek Steven Sotloff és James Foley halála miatt. Sayed Razawi dél-londoni imám perverz és barbár cselekedetnek minősítette a történteket és kijelentette, hogy ez nem az iszlám.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik