Nagyvilág

Leszámoltak az Iszlám Állam két parancsnokával

A szíriai légierő csapást mért a terrorszervezet harcosaira, és megölt közülük legkevesebb tízet, köztük két parancsnokot.

A légi támadás Szíria keleti felén, izraeli határának közelében történt a Golán-fennsíkon. Az IÁ megölt harcosai között külföldiek is voltak. A két parancsnokot akkor érte a halál, amikor főhadiszállásként használt épületükben éppen tanácskoztak – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű civilszervezet. A harci gépek megsemmisítettek 14 páncélozott járművet is.

A támadás egy nappal azután történt, hogy ugyancsak szélsőséges iszlamista felkelők kezére került egy határátkelőhely szíriai oldala a Golán-fennsíkon, a Szíria és Izrael közti tűzszüneti vonalon. A határállomást ugyanakkor nem az Iszlám Állam, hanem az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnyaként számon tartott an-Nuszra Front fegyveresei foglalták el.

El-Kuneitra az egyetlen határátkelőhely Izrael és Szíria között. Az átkelő két oldala között az ENSZ nemzetközi békefenntartóinak ellenőrzése alatt álló demilitarizált ütközőzóna húzódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik