Nagyvilág

Saját parancsnokukat végezték ki az ukrajnai szakadárok

A kelet-ukrajnai oroszbarát fegyveresek golyó általi halálra ítélték a Rovenek szakadár kommandó parancsnokát, amit azonnal végre is hajtottak.

Vlagyimir Verjovkát az ukrán UNIAN hírügynökség értesülései szerint az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság egyik oroszországi zsoldosokból álló zászlóalja fogta el és állította a rögtönítélő hadbíróság elé. A vád banditizmus volt ellene. A parancsnokot a rövid tárgyalás végén bűnösnek találták és a helyszínen agyonlőtték.

Verjovka már a kelet-ukrajnai fegyveres harcok kezdetétől aktív szerepet játszott a Luhanszk megyei közigazgatási épületek elfoglalásánál, melyek során különös kegyetlenségéről vált hírhedtté. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezúttal mivel vonta magára a bajtársai haragját. Az egy ideje ismeretes, hogy fokozott rivalizálás tapasztalható az egyes szakadár fegyveres csoportok között. A helyi önvédelmi csoportok, a Csecsenföldről érkezett kommandók és az orosz zsoldosok olykor egymás állásait is lövik.

A szakadárok által ellenőrzött területeken hadiállapotot hirdettek, így gyakorlatilag statárium van érvényben. A rögtönítélő bíróságok már a legkisebb kihágást vagy fegyelemsértést is halállal büntetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik