Nagyvilág

Megint segélyszállítmányt küldenének az oroszok Kelet-Ukrajnába

Az ukrán fegyveres erők a területükre behatoló oroszokat tartóztattak fel – tudósít az MTI.

Katonai fegyveres konvoj hatolt be hétfőn Oroszországból Ukrajnába, nagy részüket még a határ közelében megállították az ukrán erők – közölte az ukrajnai Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője. Elmondása szerint orosz katonák donyecki szeparatistáknak adták ki magukat és megpróbálták kiterjeszteni a fegyveres konfliktust Donyeck megye déli részére. Két Ural teherautóval, két páncélozott szállítóval és tíz harckocsival érkeztek, a határőrség tüzet nyitott rájuk. A konvoj nagy részét megállították, a többit nyomon követik.

Eközben az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov azt jelentette be, hogy újabb humanitárius segélyszállítmányt készítenek elő. Erről elmondása szerint Moszkva diplomáciai jegyzékben értesítette Kijevet és részletesen felsorolták, mit akarnak szállítani. A segélyt még ezen a héten el akarják juttatni.

Lavrov azt mondta, hogy reméli, hogy az első konvoj engedélyeztetésekor felmerült „félreértéseket” figyelembe véve nem fordul elő újra hasonló „késedelem”. Múlt pénteken a helyi hatóságok engedélye nélkül vittek adományt az oroszok Luhanszkba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik