Nagyvilág

A megölt újságíró utolsó levele családjának

Lefejezése előtt rabtársán keresztül üzent börtönéből az amerikai újságíró.

Foley összes levelét elkobozták őrei, ezért csak úgy tudott családjának üzenetet eljuttatni, hogy egy szabadulás előtt álló másik fogolynak diktálta le. A család a „Free James Foley” Facebook-oldalon közölte a levelet.

Foley arról írt, hogy a börtönben a családi együttlétekre emlékezett, ami segített elterelni figyelmét, a családjára és barátaira gondolva boldog volt. Ő is imádkozott azért, hogy családja őrizze meg a hitét. A cellában tizennyolcan voltak, véget nem érő beszélgetéseket folytattak filmekről és sportról. A cellában található szemétből játékokat csináltak, sakkoztak, dámáztak, bajnokságokat rendeztek. Vicces történetekkel oldották a feszültséget, tanították is egymást, hogy teljen az idő.

Egyre jobban kaptak enni, tea és néha kávé is jutott nekik, Foley a súlyát is visszanyerte. Igyekeztek egymásban tartani a lelket és nagyon örültek, ha valaki kiszabadult, de persze saját szabadságukra is borzasztóan vágytak. Foley azt is írta, hogy a bankszámláján maradt pénzt testvéreinek adja. Nagymamájának is üzent: vegye be a gyógyszereit és továbbra is járjon sétálni és táncolni. Megígérte neki, hogy ha hazaér, elviszi étterembe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik