Nagyvilág

Órákat késtek a vonatok Székelyföldön

Több órán át állt a vasúti forgalom a székelyföldi Marosfő (Izvoru Mures) és Vasláb (Voslobeni) között egy éjszaka kisiklott tehervonat miatt.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint egy 28 vagonból álló tehervonat mozdonya siklott ki, és a műszaki mentés mintegy 12 órát tartott. A baleset miatt a Brassó-Sepsiszentgyörgy-Csíkszereda-Gyergyószentmiklós vonalon, a közeli állomásokon négy személyvonat vesztegelt több órán át.

A CFR román vasúti társaság szóvivője az MTI tudósítójának elmondta, a Budapestről Brassóba tartó Corona nemzetközi gyorsvonat több mint 400 percet állt a vaslábi állomáson. A Brassóból Budapest felé tartó Hargita gyorsvonatot a román vasúttársaság törölte, helyette pótvonatot indított módosított útvonalon.

A Budapest felé tartó gyorsvonat nem a székelyföldi pályán, hanem Segesvár érintésével érkezett Kolozsvárra, ahonnan a megszokott útvonalon haladt Nagyvárad és az államhatár felé. A szóvivő tájékoztatása szerint a vonat a menetrendben rögzített időben (romániai 13 órakor) hagyta el Románia területét.

A szóvivő elmondta, azoknak az utasoknak, akik a módosított útvonal miatt nem tudtak felszállni a gyorsvonatra, a román vasúttársaság visszafizeti az előre megváltott jegy árát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik