Nagyvilág

Zsirinovszkij összes esze elment

Nagyon éli a háborús hangulatot a Putyinnal jó kapcsolatot ápoló botrányhős politikus. Orosz bűnözőket küldene Ukrajnába harcolni – írja a Napi.hu.

Vlagyimir Zsirinoszkij nacionalista politikus, a Duma alelnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy Putyin orosz államfő már döntött a harmadik világháború kirobbantásáról, amiben először Lengyelországot és a balti államokat kell földig rombolni. Szélsőséges pártja Putyin hű támogatója. Kicsit aggódnak kijelentései miatt világszerte, mert gyakran ő hangoztat olyan állításokat és indít olyan kezdeményezéseket, amit az ország vezetői nem mernek megtenni.

Putyin úgy reagált Zsirinovszkij kijelentéseire, hogy amit a politikus mondott, az a saját személyes véleménye, ami nem mindig esik egybe a hivatalos orosz állásponttal. „Mégis magával ragadó szónok és joga van azt mondani, amit gondol, mert nálunk szólásszabadság van” – hangsúlyozta Putyin.

 Getty Images / Szergej Gunyejev

Ezen felbátorodva Zsirinovszkij újabb agymenéssel állt elő és javasolta az Orosz Birodalom újjáépítését, a cári himnusz és lobogó visszaállítását és azt, hogy Putyin kapja meg a Legfelső Vezető címet. Kiállt az orosz gazdaság hadiállapotra állítása és a katonai csapatösszevonások mellett, „hogy féljen az egész világ” és azt is mondta, hogy be kell avatkozni Ukrajnába, mégpedig úgy, hogy az orosz börtönökből kiengedett bűnözőket küldenek Luhanszk és Donyeck védelmére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik