Nagyvilág

Thürmer komoly nyomás alá helyezte Putyint

Egyelőre levélben fordult az orosz elnökhöz két szervezet, ám a későbbiekben - mintegy népi kezdeményezésként – Thürmer személyes megjelenését is kilátásba helyezték.

 

Közös, sajtótájékoztatónak álcázott tüntetést tartott a budapesti orosz nagykövetség előtt a Honfoglalás 2000 Egyesület és a Magyar Munkáspárt. Itt ismertették álláspontjukat az ukrajnai eseményekkel és az agráriumot sújtó embargóval kapcsolatban – számol be Országos Sajtószolgálatán keresztül az MTI.

Magyarország az EU tagjaként, teljesíti a tagságából fakadó kötelezettségeket, de nem hajlandó a nagyhatalmak érdekeiért feláldozni gazdaságát. A két szervezet a követségen levelet adott át Putyin elnöknek címezve, melyben a magyar agráriumot sújtó embargó feloldását kérte – áll a Szilvásy György és Thürmer Gyula által jegyzett közleményben.

A civilszervezet felkérte Thürmert, mint az orosz viszonyok jó ismerőjét, hogy személyes kapcsolatait latba vetve – ha lehetséges – utazzon Moszkvába és kezdjen nem-hivatalos tárgyalásokat az orosz féllel, hogy hazánkat mentesítsék az importtilalom alól. Mintegy népi kezdeményezésként – írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik