Nagyvilág

Tízezrek fognak szomjan halni, ha nem történik valami – videó

Szívszorítóak az állapotok Irakban, tízezrek menekültek a hegyekbe a muzulmán szélsőségesek elől. Az iraki hadsereg helikopterrel próbálja menteni az embereket, Amerika repülőről ledobott segélyszállítmányokkal próbál segíteni.

Az Iszlám Állam vadászik a keresztényekre, a jazidikra, a sabakra és minden más vallásúra – mondta a Euronewsnak egy férfi.

Egy brit újságíró az iraki mentőalakulatokkal utazott, a Twitteren számol be a tapasztaltakról. Tudósítására a 444 bukkant rá. A Szindzsár-hegyen tíz napja várakoznak kilátástalan körülmények között a menekültek, a 33 fokos melegben víz és élelem nélkül. Az emberek szabályosan megrohamozzák a mentőhelikoptereket, Jonathan Rugman, a Channel 4 újságírója azt írja: „egy ponton azon kaptam magam, hogy kiszáradt gyerekeket vonszolok magammal a helikopterhez. Nagyon felkavaró élmény. Rengetegen meg fognak halni, ha nem segítenek rajtuk sürgősen. Amikor a helikopterünkre az Iszlám Állam harcosai lőni kezdtek, a menekültek sírva fakadtak. A gyerekek elborzadtak a gépfegyver hangjától, amikor visszalőttünk”.

Ide kattintva nézheti meg a Channel 4 tudósítását a helikopteres mentőakcióról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik