Nagyvilág

Egy napja nem találnak egy folyón elsüllyedt kompot

Egy nappal a tragédia után továbbra sem találják a Bangladesben, a Padma folyón felborult komp roncsát, feltehetően több mint 120 utas veszett oda - közölte kedden a dakkai kormány.

A kompon az eddigi ismeretek szerint több mint kétszázan utaztak. 110-en túlélték a balesetet, közülük mintegy ötven embert környékbeli halászok mentettek ki, mások a maguk erejéből jutottak ki a partra. Több mint 120 utast azonban nem találnak, ők vélhetően a hajótestben rekedtek, a hatóságok abból indulnak ki, hogy már nincsenek életben. Eddig két nő holtteste került elő a hullámokból.

A roncs utáni kutatást rendkívül megnehezíti a nagy szél és az erős áramlatok.

Egyes jelentések szerint a kompon a megengedettnél többen utaztak. Az utasok pontos száma nem ismert, mert az üzemeltetők nem vezettek utaslistát.

 Nézelődő emberek figyelik a komp utáni kutatást a Padma folyó partján
Fotó:Europress 

A komphajó a fővárostól, Dakkától 37 kilométerrel délkeletre található Munsigandzsból Mádáripurba tartott. Az utasok közül sokan a muzulmán böjti hónap, a ramadán végét jelző íd al-fitr ünnepről tértek vissza szülőhelyükről a városba. A Padma folyó partján nagy számban várakoztak kedden is az eltűntek kétségbeesett és dühös hozzátartozói, akik azzal vádolják a hatóságokat, hogy nem tesznek meg mindent a komp felkutatása érdekében.

Bangladesben minden évben sok halálos áldozatot követelnek kompbalesetek. Az Indiai-óceán partján fekvő országban, amelyet számtalan folyó hálóz be, nagyon gyakori közlekedési eszköz a hajó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik