Nagyvilág

Szívesen nézegetnék az Apple kódjait az oroszok

Hivatalosan arra kíváncsi Oroszország, hogy vannak-e a termékeikben olyan kiskapuk, amin keresztül más országok kémkedhetnek. Az orosz kommunikációs miniszter ezért felkereste a vállalkozást, hogy betekintést kérjen a forráskódokba – írja az Index.

A Microsoft már 2002 óta együttműködik az orosz hatóságokkal. A nemzetbiztonsági szervek ugyanis világszerte aggódnak amiatt, hogy egyes szoftverrészletek más hírszerző szolgálatok munkáját segítik. Az orosz kommunikációs miniszter szerint aki nem hajlandó együttműködni velük, annak rejtegetnivalója van.

A helyzet azért nem ennyire egyszerű, az orosz hackerek ugyanis eléggé aktívak. Tartani lehet tehát attól, hogy ha többet tudnának meg az Apple rendszereiről, az pont az orosz titkosszolgálat munkáját segítené más országokkal szemben.

Valószínű, hogy az Apple-nek nem lesz olyan fontos, hogy átadja Oroszországnak a kódokat. Míg ugyanis a Microsoft számára az állami, vállalati megrendelések fontosak, az Apple a fogyasztókat, a magánembereket célozza meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik