Nagyvilág

Kémkedéssel vádolják a Fidesz-KDNP EP-képviselőjét

Az ukrán nacionalista Szvoboda párt parlamenti képviselője az SZBU-tól kéri Bocskor Andrea „kémkedés tárgyában” történő átvilágítását.

A Holosz Karpat internetes hírportál közlése szerint Tarasz Oszaulenko radikális honatya az elmúlt héten intézett kérdést a Fidesz-KDNP nemzeti listáján EP-képviselői mandátumot nyert kárpátaljai politikus feltételezhető kémkedési tevékenységével kapcsolatban az Ukrán Biztonsági Szolgálat elnökéhez. A Szvoboda párt nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szolgálata vezetőjének levelét a Ráda hivatalos weboldalán közölt jegyzőkönyv tanúsága alapján Ruszlan Kosulinszkij házelnök is megemlítette a képviselői interpellációk ismertetésekor az ukrán parlament múlt pénteki plenáris ülésének elején.

Az egyelőre nem ismeretes, hogy mi húzódik meg a nacionalista honatya vádaskodásának hátterében, és arról sincsenek információk, hogy az SZBU kezdeményezett-e azóta bármilyen vizsgálatot Bocskor Andreával szemben, aki európa parlamenti megbízatásáig a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola docense, a Lehoczky Tivadar Intézet vezetője, valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének külügyi titkára volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik