Nagyvilág

Befagyasztanák Obama csecsenföldi számláit

Már ha lenne neki. A csecsen elnök bosszút állna az amerikai és európai vezetőkön, amiért az ő neve is felkerült Brüsszel feketelistájára – írja az Ukrajinszka Pravda nyomán az MTI.

Ramzan Kadirov az Instagramon jelentette be, hogy az ellene hozott szankciókra ő is szankcióval válaszol. A csecsen feketelistára felkerült Barack Obama amerikai elnök, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Martin Schulz, az Európai Parlament is. Kadirov arra adott utasítást, hogy fagyasszák be a nyugati politikusok csecsenföldi számláit és ottani vagyonukat – bár nem túl valószínű, hogy van nekik egyáltalán bármijük az észak-kaukázusi köztársaságban. Emellett a lábukat sem tehetik be Csecsenföld területére.


Valószínűleg nem vágják földhöz a szankciók a nyugati politikusokat. Kép: Ramzan Kadirov / Instagram 

Kadirov szerint a nyugati országok állami terrorizmust követnek el. A lépést azután tette meg, hogy megtudta, hogy az ő neve is szerepel az Európai Unió szankciós listáján, ami várhatóan a jövő héten lép életbe. A nyugati sajtó azt írta – bár Kadirov letagadta -, hogy a szakadárok oldalán több száz csecsen zsoldos harcol Kelet-Ukrajnában, akiket maga Kadirov küldött a térségbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik