Nagyvilág

Megtalálták a kisgépével lezuhant tini holttestét

A 17 éves fiatal június 19-én indult el apjával, hogy harminc nap alatt körberepülje a Földet. Kedd éjjel gépükkel a Csendes-óceánba zuhantak.

Haris Suleman és apja, a Pakisztánból származó Babar Suleman június 19-én indult el egy Beech A 36 Bonanza gépen az Indiana állambeli Indianapolisból.

A kisgép kedd éjjel jó időjárási körülmények között a Pago Pagó-i repülőtérről szállt fel, de alig 15 perccel később a parttól egy mérföldnyire a vízbe zuhant.

A fiú holttestét röviddel a szerencsétlenség után találták meg a hatóságok, az 58 éves apát azonban eltűntként kezelik és folytatják felkutatását.

Bert Thompson, a tragédia egyik szemtanúja, aki egy buszmegállóból látta a történteket elmondta: semmi nem utalt arra, hogy a gép bajban lenne. “Egyszerűen leereszkedett és elmerült az óceánban” – számolt be róla.

Sulemanék családja abban bízik, hogy Babar még életben lehet, ezért arra kérték a hatóságokat, hogy kövessenek el mindent a felkutatására.

A kisgép roncsainak darabjait először egy pilóta pillantotta meg szerdán, majd a keresőhajók találtak rájuk – közölte csütörtökön a parti őrség.

Az apát búvárok is keresték a gép becsapódásának környékén, de a száz méter mély víz miatt a szakemberek esélytelennek látták a kutatást. Következő lépésként hálóval próbálják átfésülni a területet.

Bár Haris csak a közelmúltban szerezte meg pilótaigazolványát, a család szerint apa és fia alaposan felkészültek minden eshetőségre. A rekordkísérlettel a Pakisztánban iskolákat építő Citizens Foundation számára gyűjtöttek adományokat – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik