Nagyvilág

Lemondták Orbán washingtoni programját

Októberben utazik, de egy fontos helyszínt kihagy – értesült a Népszabadság. Havasi Bertalan szerint semmilyen döntés nem született egyesült államokbeli kormányfői látogatásról.

Orbán Viktor októberben az Egyesült Államokba látogat. A magyar miniszterelnök New Yorkba és Los Angelesbe utazik – írta a napilap a csütörtöki számában.

Eredetileg Washingtonba is készült a miniszterelnök, de a programnak ezt a részét lemondták – tudta meg a Népszabadság washingtoni forrásokból.

A Fehér Házban valószínűleg nem fogadták volna, és a külügyminisztériumban is csak helyettes államtitkári szinten. A Georgetown Egyetemen tervezett előadás feltételei sem feleltek meg, az egyetem ugyanis feltételül szabta, hogy az előadás után nyilvános vitát tartsanak.

Nincs döntés

A Népszabadság cikkére reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda. Az MTI megkeresésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár azt mondta: semmilyen döntés nem született egyesült államokbeli kormányfői látogatásról, így értelemszerűen annak bármilyen programeleméről sem.

Orbán Viktor hivatalos programjairól – beleértve a külföldi utazásokat is – kellő időben részletes tájékoztatást ad a Miniszterelnöki Sajtóiroda – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik