Nagyvilág

Ukrajna szerint szeparatistákat ölnek az oroszok

Az ukrán belügyminisztérium úgy értesült, hogy különleges egységek meg akarják ölni a kelet-ukrajnai szakadárok vezetőit, hogy megszabaduljanak a maláj gép lelövésének kellemetlen tanúitól – tudósít az Interfax hírügynökség.

A Malaysian Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járatát a kelet-ukrajnai lázadók által ellenőrzött területen lőtték le, sok jel arra utal, hogy a terrorcselekményért a szakadárok felelősek. A szeparatisták eddig orosz támogatással harcoltak, de ha igazak az ukrán belügyi értesülések, Oroszország számára kínossá vált az együttműködés, mivel nemzetközi színtéren is nehéz helyzetbe került a csaknem háromszáz külföldi halálát okozó művelet miatt.

Zoran Skirijak ukrán belügyi tanácsadó szerint a menekülő szeparatistákat nem engedik át az orosz határon, sőt a határőrök meg is ölhetik őket, ha illegális belépéssel próbálkoznak.

A repülőgép feketedobozait egyébként több nap után átadták a szakadárok a maláj hatóságoknak. A szakértők fegyvermorajlás közepette vizsgálták a roncsokat. Nézze meg a Hír24 híradójának beszámolóját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik