Nagyvilág

A Wizz Air nem repül Tel-Avivba

A légitársaság csütörtök éjfélig meghosszabbította az érintett légijáratok felfüggesztését. 

A Wizz Air kedden döntött úgy, hogy sok más légitársasághoz hasonlóan felfüggeszti tel-avivi járatát, az akkori döntés szerint szerda éjfélig. Szerdán ezt meghosszabbították csütörtök éjfélig. A Wizz Air továbbra is kapcsolatban marad az érintett hatóságokkal, és bármilyen változásról időben tájékoztatást ad – írja az MTI. 

Kedden az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), szerdán pedig már az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) sem javasolta a légitársaságoknak, hogy használják a Ben Gurion Nemzetközi Repülőteret, mert megítélésük szerint a polgári légiközlekedés biztonságát súlyos kockázatok veszélyeztethetik.

Az amerikai intézkedés után az Izraelbe közlekedő amerikai légitársaságok mellett több európai cég, köztük az Air France, a KLM, és a Lufthansa-csoport összes társasága is felfüggesztette a Tel-Avivba tartó járatait, követve az amerikai légitársaságok eljárását.

Az izraeli polgári repülési hatóság viszont közölte, hogy szerintük továbbra is biztonságos a repülőtér, és igyekeznek erről meggyőzni amerikai kollégáikat. Az El Al izraeli légitársaság szerdán Facebook-oldalán közölte, hogy budapesti járata továbbra is üzemel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik