Nagyvilág

A pápa szerint meg kell védeni a menekülteket

Közép-Amerikából ezrével özönlenek a gyerekek az Egyesült Államokba. Sokan tévesen értelmezték az Obama-kormány egyik programját, ami kimondta, hogy a tizenhat éves koruk előtt az USA-ba érkező fiatalokat nem toloncolják ki.

Azonban ez csak azokra igaz, akik 2012 előtt vándoroltak be, az új érkezőkre nem érvényes – írta korábban a Népszava. Ennek ellenére tömegével indítják útnak egyedül a gyerekeket, csak idén több mint hatezer kiskorút fordítottak vissza a hatóságok.

Ferenc pápa hétfőn levelet írt egy mexikóvárosi konferenciára, ami a bevándorlásról szólt. Levelében azt írta, hogy az elvándorlás a modern társadalom része. Akik kényszerből emigrálnak, azoknak ez szenvedést és sokszor tragikus halált is jelent. Elszakadnak családjuktól és rasszista, xenofób viselkedéssel találják szembe magukat – jelentette ki az egyházfő. Szerinte az elvándorló gyermekeket be kell fogadni, a világnak pedig minden segítséget meg kell adni eredeti hazájuk számára a fejlődéshez – idézte szavait az NBC News.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik