Nagyvilág

Rakétával ment volna ellenfelének a polgármester

Kemény az élet Mahacskalában. A zűrös városban, ahol Dzsudzsák Balázs is focizott, a településvezető terrortámadást készített elő az állami nyugdíjalap helyi vezetője ellen – írja a Reuters.

Mahacskala az egyik legdurvább hely Oroszországban. A mindennapokat a maffia és az iszlám felkelők határozzák meg. A tavaly letartóztatott polgármester, Szaid Amirov tolószékben tengeti mindennapjait, miután a több tucat merényletkísérletből, amit ellene követtek el, egy bejött.

 Szaid Amirov. Fotó: AFP / Szergej Pivovarov

Amirov tavalyig a Kreml bizalmát élvezte, de úgy hírlik, Putyinnak elege lett a felfordulásból és elhatározta, hogy rendet rak. Huszonöt évig állt Amirov a város élén, most viszont tíz évet ülhet börtönben, amiért politikai riválisa ellen terrortámadást készített elő. Nem is akármilyet – légelhárító rakétával lövette volna ki azt a gépet, amin a nyugdíjalap helyi vezére utazik.

A volt polgármester szerint koncepciós per zajlik ellene, aminek politikai motivációja van. Egyébként két évig készítették elő a letartóztatását, Moszkvából küldtek rá kommandósokat helikopterekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik