Nagyvilág

Hajsza egy „bevándorló” krokodil után az üdülőparadicsomban

Nagyszabású krokodilvadászat vette kezdetét Krétán: a sziget északi részén egy víztározóban látták feltűnni a másfél-kétméteres ragadozót.

A helyi médiában a hétvégén jelentek meg hírek arról, hogy a Retimnon melletti víztározó gátjánál egy krokodilt láttak. Hétfőn videofelvétel is készült a hüllőről, amely nem őshonos Európában. A helyi hatóságok szerint valaki hobbiból tarthatta, aztán mikor túl nagyra nőtt, elengedte.

Hétfőre a helyi tűzoltóság és rendőrség szakértők bevonásával krokodilvadászatot hirdetett. Az is felmerült, hogy a gát mentén hálóval akadályozzák meg az állat kitörését.

A hüllő miatt nincs pánik a környéken, a sajtóban még nevet is adtak az állatnak: Manoliosznak és Szifisznek becézik a Krétán gyakori férfi keresztnevek nyomán.

Akadnak, akik azt állítják, hogy nem csak egy krokodil él a víztározóban, egyesek szerint juhok is tűntek már el, illetve a tó kacsáinak megfogyatkozása is a krokodil vagy krokodilok számlájára írható. Ezeket a bulvársajtóban megszellőztetett szóbeszédeket azonban hivatalosan senki sem erősítette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik