Nagyvilág

Megint akciózott Észak-Korea

Újfent sikeresen tesztelt egy rakétát Kim Dzsong Un, aki nagyon elégedett volt az eredménnyel.

Kim Dzsong Un ellenőrzésével sikeresen tesztelt az észak-koreai hadsereg egy új fejlesztésű, nagy pontossággal célra vezérelhető rakétát – adta hírül pénteken a KCNA állami hírügynökség. A tájékoztatás szerint az észak-koreai államfő “nagy elégedettségét” hangoztatta a sikeres rakétakísérlet miatt – írja az MTI.

Áttörés

Az igen nagy pontosságú harcászati rakéta tesztje “a hadsereg kezébe kulcsot ad ahhoz”, hogy minden csapásmérő eszközt világszínvonalúra fejlesszen – jelentette a KCNA. Az észak-koreai hírügynökség szerint a katonai eszköz sikeres tesztje “áttörést” jelent a távol-keleti ország védelmi kapacitásában.


Kim Dzsong Un örül
Fotó: Europress Fotóügynökség

Eddig nem volt ismert, hogy Észak-Korea célra vezérelhető harcászati rakétákkal rendelkezne. Arról nem közöltek információt, hogy a kísérleteket hol és mikor hajtották végre.

Kézzelfogható fenyegetés

Jun Duk Min szöuli biztonsági szakértő szerint ha bebizonyosodik, hogy Phenjan valóban harcászati rakétát fejlesztett ki, az “kézzelfogható katonai fenyegetést” jelent Dél-Korea és a területén lévő amerikai támaszpontok számára.

Szöul információi szerint az észak-koreai hadsereg csütörtökön három rakétát lőtt ki a partjaitól keletre fekvő Japán-tengerbe, a lövedékek nem tettek kárt semmiben, kilövésük oka egyelőre nem ismeretes. A rövid hatótávolságú rakéták 190 kilométer megtétele után csapódtak a Koreai-félsziget és Japán között a tengerbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik