Nagyvilág

Ismét felakasztottak egy megerőszakolt fiatal lányt Indiában

Újabb fiatal lány holttestét találták meg egy fán Indiában, ahol 22 percenként megerőszakolnak egy nőt.

A család szerint a tizenhat éves lányt a támadók megerőszakolták, majd felakasztották – közölte csütörtökön az IANS indiai hírügynökség.

Nem ez volt a héten az első ilyen akasztás

Nem ez az első ilyen eset az észak-indiai Uttar Pradesh államban: egy héttel korábban két kiskorú lány esett csoportos nemi erőszak áldozatául, majd az elkövetők felakasztották őket. Az eset az egész országban felháborodást okozott, és tüntetésekhez vezetett.

Szerdán egy negyvenöt éves asszonyt találtak egy fára felakasztva ugyancsak Uttar Pradesh területén, nem messze a nepáli határtól. A rendőrség gyilkossági ügyben nyomoz, nem világos azonban, hogy a középkorú nő is nemi erőszak áldozatául esett-e.

Az IANS hírügynökség beszámolója szerint a Moradabad körzetben lakó 16 éves lány szerda este egyedül tartózkodott otthon, mivel családja egy ünnepségen vett részt. Családja később arról panaszkodott, hogy a rendőrség szemükre vetette, nem jelentették időben a lány eltűnését.

22 percenként egy nemi erőszak

Csütörtökön egy helyi nő négy rendőrt vádolt meg azzal, hogy megerőszakolták, amiért nem volt hajlandó bebörtönzött férje kiengedéséért kenőpénzt fizetni. Az eset hétfőn történt Uttar Pradesh tartomány Hamirpur körzetében. Virendra Kumar Sekar rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a bűnösök megkapják a megfelelő büntetést, és az eset kivizsgálásakor betartják a szokásos ügymenetet.

A mintegy kétszázmilliós lakosú Uttar Pradesh államban gyakoriak a nőkkel szembeni visszaélések és erőszakos bűncselekmények.

A hivatalos adatok szerint az 1,2 milliárd lakosú Indiában átlagosan 22 percenként követnek el nemi erőszakot nőkön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik