Nagyvilág

Vízimentőt harapott meg egy cápa

Ezen a Japán területen legutóbb húsz évvel ezelőtt történt cápatámadás. A férfi súlyosan megsérült, de nincs életveszélyben.

Cápa támadott meg és ejtett súlyos sebeket egy 43 éves szörfösön a Japán délkeleti részén fekvő Aicsi prefektúra partjainál.

Takahasi Cujosit helyi idő szerint vasárnap délután szállították kórházba, miután mintegy harminc méterre a parttól egy cápa beleharapott az épp szolgálaton kívül lévő vízi mentő bal karjába – közölte a helyi tűzoltóság egyik illetékese. Takahasi a munkatársaival szörfözött az Aicsi prefektúrabeli Acumi-félsziget partjainál, amely hatalmas hullámairól ismert.

“A férfi súlyosan megsérült, harminc öltéssel varrták össze a sebét, de nincs életveszélyben” – mondta az illetékes, hozzátéve, hogy a többi szörföst és strandolót is fokozottabb éberségre intik.

Japán hosszú partvonala mentén különböző cápafajok élnek, de a tengeri ragadozók viszonylag ritkán támadnak emberre. Egyelőre nem tudni, hogy milyen cápa harapta meg a 43 éves szörföst.

A helyi kormány szerint a hétvégi incidens az első cápatámadás volt a prefektúrában 1995 óta, amikor fehércápa végzett egy halásszal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik