Nagyvilág

Szerencsés csúcszongorája lesz a vásárhelyieknek

A korábban Lázár János vezette város önkormányzata 30 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt-től „közérdekű cél támogatása címen”. Zongorára költik.

Hódmezővásárhely hamarosan megkapja vadonatúj zongoráját. Az ehhez szükséges források egy jelentékeny részét a Szerencsejáték Zrt. biztosítja – számolt be a nol.hu. Az állami cég 30 millió forintot ad a város önkormányzatának. A lap kérdésére elmondták: azzal a kéréssel fordultak idén januárban hozzájuk, hogy 30 millió forinttal segítsék a „város zeneszerető közönségének törekvését egy hangversenyzongora megvásárlásával”. Adományként a város rendelkezésére bocsátották a kért összeget.

A társaságnál hozzátették, hogy ezt kizárólag a hangversenyzongora vásárlására használhatja fel a város. A lap információi szerint már ki is választották a hangszert, egy Steinway & Sons D–274 típusú zongora érkezik nemsokára Hódmezővásárhelyre, ami körülbelül annyiba kerül, mint amennyi pénzt kapott a város.

A cikk kitér arra, hogy a Szerencsejáték Zrt. a játékadón közvetve adott támogatáson felül az árbevétel 0,75 százalékát adományozásra, szponzorációra fordítja. Tavaly ilyen céllal 1,5 milliárd forintot fizettek ki.

Forrás: Wikipédia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik