Nagyvilág

Rohamrendőrök vitték el a Conchitákat

Moszkvában idén sem engedélyezték a melegfelvonulást, a rendőrök még egy zárkörű bulin is megjelentek.

Idén már kilencedik alkalommal tagadta meg a moszkvai önkormányzat a Meleg Büszkeség Napján tartandó felvonulást. Arra a törvényre hivatkoztak, amely az egész országra kiterjedően megtiltja a homoszexualitás propagálását a kiskorúak körében. A demonstráció központi helyszínéül kiszemelt Jurij Dolgorukij emlékműhöz így is sikerült eljutnia három aktivistának, akiket azonnal bevittek a kivezényelt rohamrendőrök. Az ukrán TSZN híradóműsor értesülései szerint néhány órás adategyeztetés után mindhárman szabadon távozhattak.

Ezzel párhuzamosan egy zártkörű rendezvényt is szerveztek a budapesti Városligetnek megfelelő Gorkij-parkban. A rendőrség itt is aktív volt: minden olyan résztvevőt a rabszállító autókba tuszkoltak, akik az Eurovíziós Dalfesztivál-győztes Conchita Wurst arcszőrzetére hajazó szakállat festettek az arcukra.

Alekszej Majorov, a moszkvai önkormányzat regionális biztonsági részlegének vezetője már korábban bejelentette, hogy a városi hatóságok továbbra is meg vannak győződve arról, hogy az ilyen megmozdulásokat a társadalom kedvezőtlenül fogadja, és a megrendezésüket célzó minden törekvést meghiúsítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik