Nagyvilág

Lelőttek több ukrán katonát

Hat deszantos katona meghalt, nyolc pedig megsebesült kedden Kelet-Ukrajnában egy összecsapásban.

A terrorellenes műveletben részt vevő katonák páncélos járművekből álló menetoszlopa Donyeck megye északi részén, a Kramatorszktól 20 kilométerre lévő Oktyabrszke falu határában haladt, amikor egy hídnál tűz alá vették oroszpárti fegyveres szakadárok – idézi az ukrán védelmi tárcát az MTI.

A “terroristák” gránátvetőkel lőtték a menetoszlopot, közben lőfegyverekből célzott lövéseket adtak le rájuk. A mintegy 30 szakadár támadó már a folyó menti bokrokban lesben állva várta a konvojt. Az első gránátlövés a sorban másodiként haladó páncélozott harcjármű motorját találta el, amikor az épp a folyón átvezető hídhoz ért. Egy másik harcjármű megpróbálta távolabb tolni a fáktól a becsapódott lövedéktől kigyulladt BTR-t, a katonák pedig közben tűzharcba bocsátkoztak a támadókkal – közölte a minisztérium.

A “terroristák” első sortüzében két katona halt meg és három megsebesült. A szakadárokkal folytatott hosszas tűzharc közben összesen hat katona vesztette életét és nyolcan sebesültek meg, közülük egy súlyosan. A sérülteket és a halottakat társaik evakuálták az összecsapás helyszínéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik