Nagyvilág

A mélybe zuhantak az artisták – videó

Ketten még hétfőn is válságos állapotban voltak azon artisták közül, akik vasárnap sérültek meg súlyos cirkuszi balesetben az Egyesült Államokban.

Nyolc artistanő zuhant a mélybe vasárnap csaknem négyezer néző, köztük sok gyerek szeme láttára a Rhode Island állambeli Providence-ben, ahol egy cirkuszban az Embercsillár elnevezésű mutatvány közben leszakadt a trapézszerkezet.   A hajuknál fogva felfüggesztett akrobaták 7-12 méteres magasságból zuhantak le a Ringling Brothers-Barnum & Bailey Circus előadásán, a providence-i Dunkin’ Donuts Centerben, és maguk alá temették kilencedik társukat, a porondon táncoló nőt.

A baleset helyi idő szerint kevéssel dél előtt történt. A hatóságok hétfőn egy kettétört szorítókapocsra összpontosították a figyelmüket, de a cirkusz szerint korai még a szerkezetet hibáztatni. Az Embercsillár produkció az Andrey és Viktoria Medeiros bolgár-brazil páros találmánya. A Ringling Brothers-Barnum & Bailey Circus hétfőn honlapján hangsúlyozta, hogy Andrey Medeiros személyesen felügyeli a veszélyes produkció minden egyes elemét, ő hegeszti össze a tartószerkezet három szintjét is, amelyről a “hajakrobaták” lógnak.

A társulat különböző országokból, így Brazíliából, Bulgáriából és Ukrajnából verbuválta tagjait, így a sérültek is ezen országok állampolgárai, de van köztük amerikai is. Megsérült Viktoria Medeiros is. Noha kettejük állapotát hétfőn kritikusnak mondták, a cirkusz szóvivője, Stephen Payne szerint minden esély megvan arra, hogy mindannyian felépüljenek, és hamarosan újra porondra léphessenek.

Az Embercsillár február óta szerepelt a cirkusz műsorán, a leszakadt tartószerkezetet azóta hetente több tucatszor használták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik